Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La numai o zi de la plecarea din România a moaştelor SfântuluI Apostol Andrei, la Galaţi au început sărbătorile dedicate ocrotitorului Dunării de Jos şi al întregii Românii. Evenimentul a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox, cea mai veche instituţie de învăţământ din judeţ, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Casian, a elevilor, preoţilor şi a corpului profesoral.

Ierarhul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire în Capela „Sfântul Apostol Andrei” din curtea Seminarului, rugându-se lui Dumnezeu pentru tinerii elevi. A urmat apoi un cuvânt de învăţătură în care Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre legătura dintre apostolat şi rugăciune: „ 'Am aflat pe Mesia care se cheamă Hristos.' În mesajul său Sfântul Andrei concentrează toate esenţa evangheliei şi a gândirii teologice a sfinţilor Părinţi”.

N-o să-l găsiţi pe Dumnezeu în manuale. Hristos n-a scris nicio carte, tocmai pentru ca acea carte să nu fie considerată de ceilalţi un argument infailibil” a mai precizat ierarhul Dunării de Jos.

La final cei prezenţi s-au putut închina moaştelor Sfântului Apostol Andrei aduse în mod special pentru acest eveniment.

Începând de astăzi la Galaţi şi Brăila se vor desfăşura o număr important de evenimente liturgice, sociale, filantropice şi culturale.

Astăzi, Centrul de asistenţă medicală „Sfinţii Doctori fără de Argint Cosma şi Damianşi-a sărbătorit hramul iar diseară la orele 18.00 va urma sfinţirea căminelor studenţeşti din Universitatea Dunărea de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook