Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pe data de 10 noiembrie anul curent a avut loc conferința semestrială a preoţilor în Protopopiatul Târgu-Bujor. În mijlocul clericilor a fost prezent şi IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" din acest oraș. Liturghia s-a terminat cu un Tedeum de  mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra tuturor parohiilor din acest protopopiat.

A urmat întâlnirea propriu-zisă a conferinţei care a avut următoarea tema: "Aspecte practice din parohie ale săvârşirii Taine Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii". S-a discutat mult despre botez în gândirea Sfântul Ambrozie, a Sfântul Chiril al Alexandriei şi a Sfântul Ioan Gură de Aur, în legătura directă cu anumite aspecte concrete ale rânduielii liturgice ale botezului.

S-a analizat şi un set de date statistice privind numărul de cununii şi botezuri săvârşite în ultimul an în acesta protoierie. Sub influența crizei economice din ultimii ani numărul copiilor botezaţi a scăzut, la fel şi numărul tinerilor care au ales să se cunune religios. Ca soluție IPS Casian a recomandat preoţilor exemplu propriu şi catehizarea credincioşilor.

La final ierarhul Dunării de Jos a apreciat în mod special Protopopiatul Târgu-Bujor şi toți preoţii slujitori aici, pentru că reuşesc să facă misiune cu succes într-o zonă defavorizată şi cu un număr redus de credincioşi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook