Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi 11 noiembrie a.c., comunitatea Parohiei “Sfântul Mina, Victor şi Vichentie” din cartierul I.C. Frimu oraşul Galaţi,  şi-a sărbătorit ocrotitorii. Încă de dimineaţă sute de credincioşi au venit pe o vreme mohorâtă la una dintre cele mai mari şi mai frumoase biserici din oraş. Sărbătoarea a început de aseară cu slujba Vecerniei unită cu litia şi a continuat astăzi cu slujba Utreniei şi Sfânta Liturghia la care a asistat şi Înaltpresfinţitul Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Dovadă faptului că oamenii au mare evlavie la Sfântul Mare Mucenic Mina şi de multe ori au primit ajutor concret în viaţa lor, biserica a fost neîncăpătoare, foarte mulţi rămânând afară să asculte în linişte slujba.

La finalul Sfintei Liturghii copiii şi un grup de tineri de la Liceul nr.6 din Galaţi s-au împărtăşit, după ce în prealabil au venit însoţiţi de profesoara lor de religie să-şi mărturisească păcatele înaintea duhovnicului.

În cuvântul său de învăţătură ierarhul Dunării de Jos a făcut o scurtă incursiune istorică în viaţa Sfântului Mina, originar din Egipt, a Sfântului Victor născut în Italia şi a Sfântului Vichentie care a trăit pe meleagurile Spaniei, mai precis în Valencia. Înalpreasfinţia Sa a remarcat în mod deosebit activităţile pe care preoţii slujitori la această parohie le desfăşoară împreună cu tinerii, spunând că tinerii sunt o prioritate şi pe agenda de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În curtea de mare întindere a bisericii au fost amenajate câteva corturi din care s-au oferit credincioşilor pacheţele cu mâncare, după ce în prealabil au fost binecuvântate de Înaltpreasfinţitul Casian.

A fost sărbătoarea mare astăzi în Parohia Sfinţilor Mina. Victor şi Vichentie chiar dacă prima ninsoare a iernii şi-a gerul de afară. Până în zilele noastre, cultul Sfântului Mina a rămas viu în inimile şi în viaţa creştinilor. Este Făcător de Minuni şi cel care îndreaptă nedreptăţi aproape nesperate. Este mare vindecător de suflet şi de trup. Viaţa şi minunile  Sfântului Mina au fost scrise de Timotei, Arhiepiscopul Alexandriei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook