Luni, 26 noiembrie 2012, biserica cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh şi Sfântul Stelian“ din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Programul liturgic a debutat în seara zilei de 25 noiembrie, cu slujba Privegherii şi a continuat în ziua hramului cu săvârşirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoţi, alături de numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş. La dumnezeiasca Liturghie a asistat şi IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Tineri studenţi teologi au prezentat celor 30 de persoane asistate în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe ptr vâersta a III-a“ un program de cântece şi poezii religioase, iar la final le-au oferit iconiţe şi alte daruri.

Parohia a luat fiinţă în anul 1993, când a fost aşezată şi piatra de temelie a sfântului locaş. Concomitent cu zidirea bisericii, au început şi lucrările de construcţie la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speraţe pentru vârsta a III-a“, aşezământ social-filantropic al parohiei, care a fost binecuvântat şi inaugurat de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în anul 2009.

Proiect

Omagiu

Emisiunea "În căutarea lui Hristos"

Galerie video