Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 29 noiembrie a.c., a avut loc la Seminarul Teologic „Sfântul  Apostol Andrei" din Galaţi simpozionul ştiințific cu titlul: „Tânărul creştin, mărturisitor al puterii de vindecare sufletească şi trupească prin Taina Sfântului Maslu “ la care au participat reprezentaţi ai seminarelor teologice din Bucureşti, Piatra-Neamţ,  Buzău, Târgu-Neamţ, Iaşi, Slobozia, Tulcea, Huşi

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în capela seminarului.

La final a sosit în capelă Înaltpreasfințitul Părinte Casian împreună cu delegația din Grecia condusă de ÎPS Dionisie de Corint.

La îndemnul ÎPS Părinte Casian lucrările simpozionului au debutat în capelă, precucernicii părinţi şi elevii de la seminarele din ţară făcând un scurt rezumat a lucrărilor pe care le-au pregătit pentru simpozion.

La final ÎPS Dionisie a ţinut să-şi exprime bucuria pentru momentele pe care le trăieşte, împărtăşind tinerilor elevi un cuvânt de încurajare din experinţa sa.

Tot astăzi s-a lansat şi volumul „Tradiţia în Familie şi Şcoală – Provocările modernismului”, realizat de elevi ai seminarului gălăţean  şi ai altor seminarii teologice din ţară.

Este a 11-a ediţie a simpozionului şi de-alungul acestor ani s-au văzut roadele acestor întâlniri duhovniceşti ale viitorilor teologi şi preoţi, care vor ieși de pe băncile seminariilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook