Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei în spaţiul universitar gălăţean au debutat cu sfinţirea căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“ şi binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“.

Acţiunea a fost organizată, ca în fiecare an, de filiala gălăţeană a Asociației Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) şi Liga Studenţilor din Galaţi.

Slujba a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un numeros sobor de preoţi,  în curtea campusului universitar, în faţa troiţei ridicate pentru studenţi.

Tinerii studenţi din cămine, cu icoane şi lumânări aprinse în mâini au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic din spaţiul în care-şi petrec o parte din anii studenţiei.

Totodată, a fost săvârşită şi o slujbă de binecuvântare a două biblioteci pentru studenţi şi a unui punct de prim ajutor USVAR  Search and Rescue din interiorul campusului universitar.

La finalul slujbei, slujitorii sfintelor altare au oferit tinerilor studenţi şi masteranzi iconițe, binecuvântând şi încurajând pe toţi ce prezenţi.

Din faţa troiţei, într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti şi studenţi teologi, au vizitat fiecare cameră din cele 8 cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântând tinerii studenţi.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook