Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca în fiecare an, când Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfinţii Mucenici Mina, Victor şi Vichentie, credincioşii parohiei gălăţene din cartierul I.C. Frimu, care-i are ca ocrotitori cereşti, îmbracă haina de sărbătoare.

Manifestările social-filantropice şi pastoral-misionare au început încă din ajun, când pc. preot paroh Neculai Ionaşcu, pc pr. coslujitor Claudiu Mîniosu şi tineri din parohie au răspuns îndemnului Chiriarhului Dunării de Jos de a dona sânge la Centrul Medical „Sf. Cosma şi Damian“ din cadrul Aşezământului Social Filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi.

Programul liturgic în cinstea Sfinţilor Mucenici Mina, Victor şi Vichentie a început aseară cu slujba Privegherii şi a continuat astăzi cu slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie oficiate de un sobor de preoţi şi diaconi, la care a asistat şi Înaltpresfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Numărul mare de credincioşi care au participat cu evlavie la Sfânta Liturghie a făcut ca biserica parohială să devină neîncăpătoare, mulţi dintre aceştia rămânând să asculte slujba în parcul din curtea bisericii.

Între credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie s-au aflat foarte mulţi tineri şi copii de la şcolile aflate pe teritoriul parohiei şi nu numai, însoţiţi de profesorii de religie sau de părinţii lor.

La finalul Sfintei Liturghii, o parte din elevii Şcolii Gimnaziale nr. 12 „Miron Costin“, participanţi la programul „Hristos împărtășit copiilor, dar şi alţi copii şi tineri au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul său de învăţătură ierarhul Dunării de Jos a prezentat pe scurt viaţa Sfântului Mina, originar din Egipt, a Sfântului Victor născut în Italia şi a Sfântului Vichentie care a trăit pe meleagurile Spaniei, mai precis în Valencia.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a remarcat în mod deosebit activităţile pe care preoţii slujitori la această parohie le desfăşoară împreună cu tinerii.

După cuvântul de învăţătură rostit în interiorul bisericii, Chiriarhul Dunării de Jos a ieşit pe esplanada bisericii unde a oficiat o slujbă de mulţumire, rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în suferinţă în urma incendiului de la Bucureşti dar şi o slujbă de pomenire pentru cei care şi-au pierdut viaţa în Clubul „Colectiv“.

În spaţiul generos oferit de curtea bisericii au fost amenajate câteva corturi din care s-au oferit credincioşilor pachete cu hrană caldă, după ce în prealabil au fost binecuvântate de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook