Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în seara zilei de 18 noiembrie 2015, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda unui eveniment cultural de excepţie: lansarea volumului „Documente privind istoria Brăilei. Răspunsurile la chestionarele Odobescu şi Haşdeu, pentru judeţul Brăila“, sub semnătura prof. univ. dr. Ionel Cândea şi cercetător ştiinţific dr. Costin Croitoru de la Muzeul Brăilei „Carol I“ din Brăila.

Evenimentul, care s-a desfăşurat în Sala de Expoziţii Temporare a Muzeului a reunit preoţi, profesori, oameni de cultură gălăţeni, studenţi teologi şi elevi seminarişti.

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi a avut ca parteneri Arhiepiscopia Dunării de Jos, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga“ şi Institutul de Studii Sud-Est Europene, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, Istitutul de Istorie şi Teorie Literară „George Călinescu“ din cadrul Academiei Române, Bucureşti dar şi The Isis Press Istanbul, Turcia.

La final a fost organizată o sesiune de autografe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook