Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

E cel mai mare cor care a cântat vreodată la Galați. Evenimentul impresionant va avea loc joi, la ora 19.00, în holul Universității „Dunărea de Jos”

Iubitorii de muzică din Galați au șansa să asiste la un eveniment de excepție: „Cantata alegorică la Sfântul Apostol Andrei”, interpretată în premieră absolută de un cor de 230 de voci, compus de fapt din principalele formații corale care există la Galați.

„Cantata alegorică la Sfântul Apostol Andrei“ este o lucrare vocal-instrumentală care are la bază versurile lui Vasile Militaru și Vasile Alecsandri, având ca resurse muzicale lucrări bizantine și populare, tradiționale și culte, aparținând lui Dimitrie Suceveanu, pr. Radu Antofie, Arhid. Sebastian Barbu Bucur și Eugen Dan Drăgoi.

Evenimentul este dedicat strângerii de fonduri pentru familiile greu încercate de ragedia care s-a produs la clubul Colectiv din București și va fi găzduit joi seara, la ora 19.00, de „de sala pașilor pierduți”, adică holul Universității „Dunărea de Jos”, o sală cu o acustică deosebită.

„Dorim ca strădania artiștilor implicați în acest proiect să fie un imbold de rugăciune pentru sufletul tinerilor decedați în tragicul accident de la București și, în același timp, o speranță și o mângâiere pentru părinții, rudele și prietenii tuturor celor aflați în suferință.

În acest sens spectacolul va debuta cu vernisajul unei expoziții de icoane realizate de elevii secției de Patrimoniu din cadrul Seminarului Teologic din Galați. O parte din icoanele prezentate vor fi vândute în beneficiul familiilor greu încercate. Totodată la ieșirea din spațiul de defășurare a evenimentului va fi amplasată o urnă pentru donații”, a declarat inițiatorul și coordonatorul acestui proiect, lectorul universitar dr. Eugen Dan Drăgoi.

Evenimentul se va încheia cu intonarea Imnului Național al României. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul în locul de desfășurare a evenimentului se va face cu începere de la ora 18.30.

Se vor alătura invitației corului Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ (care sărbătorește 20 de ani de la reînființare) formațiile corale ale Liceului de Arte (corul de fete condus de Prof. Daniel Nistor și corul de copii condus de Prof. Ștefania Stamate), Corul Psaltic „Ortodoxia“ (coordonat de Arhid. Prof. Adrian Marin), Corul de copii „Allegria“ (condus de Lect. Univ. Dr. Silvia Niță), Corul „Camerata Juventus“ (pregătit de Prof. Carmen Mihalcea, Prof. Teodora-Ioana Bezman, Prof. Gina Buruiană și coordonat de Lect. Univ. Dr. Eugen Dan Drăgoi), Corul Teatrului Muzical (pregătit de dirijorul Daniel Nistor), Formația vocal-instrumentală „Kalofonis“ coordonată de protopsaltul Constantin Lupu, Corul Facultății de Arte și Corul Catedralei Arhiepiscopale din Galați, conduse de inițiatorul și coordonatorul acestui proiect, Lect. Univ. Dr. Eugen Dan Drăgoi. Solist va fi Arhid. Asist. Univ. Drd. Florin Bobei, iar recitator actorul Lică Dănilă, student al Facultății de Arte din Galați.

La pregătirea evenimentului au contribuit și gălățencele prof. Teodora Jaworski și prof. Silvia Maxim, delegatele Corului Național de Cameră Madrigal, fondat de Marin Constantin. Cele două talentate artiste le-au împărtășit elevelor de la Corul Camerata Juventus din experiența de cânt în cadrul unor repetiții pentru pregătirea Cantatei.

Sursa: stiridegalati.ro | VIDEO „Cantata alegorică la Sfântul Apostol Andrei”, interpretată de un cor de 230 de persoane

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook