Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei la Dunărea de Jos a început la Galaţi vineri 27 noiembrie, prin tradiţionala procesiune „Călători pe calea sfinţilor“.

În faţa Universităţii „Dunărea de Jos“, ÎPS Arhiepiscop Casian, a întâmpinat delegaţia condusă de PS Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarul Bisericii Ortodoxe Române a adus spre închinare credincioşilor gălăţeni racla cu moaştele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

De asemenea, de la Aşezământul Social Filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi a fost purtată în procesiune, către Catedrala arhiepiscopală, racla cu moaştele Sf. Vasile cel Mare iar de la Seminarul Teologic, racla cu părticele din moaştele Sf Apostol Andrei, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cele trei grupuri de pelerini s-au întâlnit pe Calea Basarabiei, după care sfintele odoare au purtate în procesiune până  la Catedrala Arhiepiscopală.

Aici a fost oficiată o slujbă de mulţumire, după care sfintele odoare au fost depuse pe un baldachin amenajat pe esplanada catedralei, unde vor rămâne până la finalul sărbătorii Sf. Apostol Andrei.

La procesiune au participat peste 200 de preoţi din cele două judeţe ale Eparhiei, elevi seminarişti, tineri liceeni şi studenţi teologi, precum şi o mare mulţime de credincioşi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook