Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos a fost organizată Expoziţia etnografică „În prag de sărbătoare“.

Expoziţia se doreşte a fi nu numai o incursiune în trecutul tradiţional românesc prin expunerea de obiecte cu caracter etnografic, ci şi o readucere în actualitate a vieţii satului tradiţional, cu obiceiurile, tradiţiile şi atmosfera specifice sărbătorilor închinate Naşterii Domnului.

Prin grija şi implicarea directă a cunoscutului entograf Paul Buţa, au fost expuse obiecte de patrimoniu de la Muzeul „Petru Caraman“ al Centrului Cultural „Dunărea de Jos“, de la Muzeul „Vatra cu Dor“ din Şiviţa, judeţul Galaţi dar şi din Colecţia etnografică „Trup şi suflet“ a Mănăstirii „Sf. Pantelimon“ – Lacu Sărat, judeţul Brăila.

La vernisajul din seara zilei de 28 noiembrie 2016 a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de numeroşi pelerini iubitori de etnografie şi folclor care au venit să se închine la moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia şi ale Sf. Apostol Andrei.

Cu acest prilej, grupul vocal „Cununiţa satului“ din parohia Lieşti, jud. Galaţi a susţinut un scurt moment artistic în care au interpretat colinde şi alte cântece specifice perioadei în care ne aflăm.

Expoziţia „În prag de sărbătoare“ va fi deschisă publicului până la data de 31 ianuarie 2017.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook