Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi şi al întregului neam românesc este şi protectorul ceresc al creştinilor care lucrează pe platforma siderurgică  „Arcelor Mittal“ din Galaţi.

După tradiţie, în preziua hramului, la biserica de pe Platforma siderurgică a fost săvârşită Sfânta Liturghie, moment liturgic care marchează totodată şi împlinirea a 14 ani de la sfinţirea ei.

De asemenea, anul acesta Platforma siderurgică de la Galaţi a împlinit 50 de ani de la înfiinţare.

Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiu, în prezenţa directorilor şi muncitorilor de pe platforma siderurgică, precum şi a credincioşilor - rude ale celor decedaţi.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sosit în mijlocul siderurgiştilor pentru a-i binecuvânta la zi de aleasă sărbătoare. După ce a oficiat o slujbă de mulţumire, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit parastasul pentru ctitori, pentru cei decedaţi în accidente de muncă dar şi pentru tinerii care au pierit în tragicul incendiu de la Bucureşti.

La plecare, ierarhul a împărţit credincioşilor prezenţi iconiţe cu chipul Sfântului Apostol Andrei şi al Sfintei Muceniţe Filofteia.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook