Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, conform unei frumoase tradiţii păstrate în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a desfăşurat Pelerinajului Luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei, ajuns anul acesta la cea de a XVI-a ediţie.

Evenimentul a fost organizat, ca în fiecare an, de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu filialele gălăţene ale Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Ligii Studenţilor.

De asemenea, au fost prezenţi şi membri A.S.C.O.R. din Bucureşti şi de la alte filiale din ţară.

La procesiune a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, în fruntea celor peste 150 de tineri studenţi,  unii dintre ei îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular, au plecat din faţa Catedralei Arhiepiscopale către capela seminarului teologic ocrotită de Sfântul Apostol Andrei.

În timpul procesiunii, tinerii entuziaşti cu torţe şi lumânări aprinse în mâini au intonat  troparele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfintei Muceniţe Filofteia şi alte cântări bisericeşti specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

La sosirea în capela seminarului, studenţii pelerini au fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora le-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei“.

Prin acest pelerinaj, tinerii studenţi doresc, an de an, să aducă prinos de mulţumire Sfântului Apostol Andrei, pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu, prin ale sale rugăciuni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook