Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În calendarul manifestărilor cultural-misionare organizate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc şi al aducerii moaştelor Sfintei Muceniţe Filofteia se înscrie şi organizarea tradiţionalului concert de muzică bisericească al Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, ajuns anul acesta la cea de a XXIII-a ediţie.

Evenimentul, aşezat anul acesta sub genericul „Cântul tinerilor, lauda Bisericii“  a fost găzduit de Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din municipiu şi a reunit Corul Seminarului Teologic, Corul de copii a clasei a V-a, Formaţia corală „Trison“ şi Formaţia de muzică veche „Kalofonis“.

În debut, în foaierul Teatrului Muzical, participanţii au vernisat expoziţia „Icoana din sufletul tânărului creştin“  în care au fost prezentate cele mai bune lucrări – icoane pe lemn şi icoane pe sticlă -  realizate de elevii seminarişti înscrişi la secţia Patrimoniu.

La concert au fost prezenţi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preoţi, diaconi, elevi, studenţi şi copii împreună cu părinţii lor.
Corurile care s-au perindat pe scenă au intonat cântări bisericeşi, colinde şi căntări din repertoriul tradiţional al poporului român.

La final Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a felicitat pe toţi tinerii şi profesorii implicaţi în realizarea acestui concert.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook