Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 28 noiembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Salonul principal al Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos a fost vernisată Expoziţia temporară „Artă şi Ceremonial la mesele regale“.

Evenimentul, organizat de Muzeul Eparhiei Dunării de Jos în colaborare cu Muzeul Național Peleș, aduce în prim-plan detalii din viaţa cotidiană a familiei regale din România, în perioada 1866-1930.

Vizitatorii pot admira piese de mobilier și obiecte de artă decorativă de o inestimabilă valoare istorică și estetică, destinate meselor regale de odinioară: servicii de masă din porțelan și argint, servicii de pahare, tacâmuri, seturi de masă pentru călătorii, obiecte achiziționate din manufacturile europene și orientale, la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec. al XX-lea, realizate de artiști orfevri, sticlari, ceramiști, ce fac în prezent parte din patrimoniul prestigioasei instituții culturale – Muzeul Național Peleș.

Expoziția se doreşte a fi nu numai o incursiune în trecutul istoric românesc prin expunerea de obiecte de artă decorative, ci şi o readucere în actualitate a vieţii de la Curtea Regală, din acea perioadă.

La vernisajul din seara zilei de 28 noiembrie 2017 a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la care s-au alăturat personalității ale vieții culturale gălățene, preoți și credincioși din oraș, dar și pelerini veniți pentru a se închina la moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul şi ale Sf. Apostol Andrei.

Expoziţia „Artă şi Ceremonial la mesele regale“ va rămâne deschisă publicului până la data de 10 martie 2018.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook