Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul sărbătorilor „Sfântului Apostol Andrei“, aproximativ două sute de tineri, alături de profesorii şi însoţitorii lor, au participat astăzi la cea de-a doua ediţie a Concertului caritabil „Să nu uităm de cei mai trişti ca noi!“

Întâlnirea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în sala „Aula Magna“ a Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, unde tineri talentaţi, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în recitări de poezii, cântări religioase şi patriotice, îmbinate cu sunete de toacă şi de rugăciune.

La această activitate s-au reunit participanţii la concursurile eparhiale de toacă, costume populare şi ansambluri folclorice ale grupurilor catehetice parohiale.

Manifestarea a promovat elevi talentați cu preocupări artistice din instituțiile de învățământ din Eparhia Dunării de Jos, dar a avut şi un scop caritativ - de susținere sufletească și materială a tinerei Cristiana Paraschiv din municipiul Galați, elevă în clasa a XII-a, a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny“.

Tânăra gălăţeancă, în vârstă de 20 ani, suferă de afecțiuni extrem de rare și de grave: narcolepsie și catalepsie, epilepsie criptogenetică generalizată, deficit de factor 8 și 9 și hipofibrinogenemie.

Pentru susținerea tratamentului, Cristiana are nevoie de Xyrem 500 mg, un medicament pe care îl achiziționează din străinătate, fiind aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente, dar necomercializat la noi în țară, deși este cuprins în nomenclatorul Agenției Naționale a Medicamentului. Pe lângă ședințele de recuperare fizică și multe alte medicamente necesare tratamentului, susținute de Casa de Asigurări de Sănătate, Cristiana are nevoie, lunar, de două astfel de flacoane, care, în total, costă 5.000 lei/lună.

La finalul evenimentului, tinerii participanți la concert au primit din partea organizatorilor binemeritatele diplome și premii.

Fondurile adunate din colectă au fost dăruite familiei Paraschiv, pentru a cumpăra medicamentele atât de necesare tinerei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook