Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între manifestările pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc se numără şi cinstirea, cu deosebită evlavie a Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul unei parohii din urbea gălăţeană.

Cu binecuvântarea Chiriarhului Dunării de Jos, în perioada 24-26 noiembrie 2018 parohia „Pogorârea Sfântului Duhul şi Sfântul Stelian“ din municipiul Galaţi a desfăşurat o serie de activităţi de ajutorare a celor 60 de persoane asistate în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ al parohiei gălăţene.

În dimineaţa zilei de 24 noiembrie 2018, în biserica parohială a fost oficiată Sfânta Liturghie, după care, în cadrul Centrului multifuncţional a fost susţinut un program cultural-artistic dedicat Centenarului Marii Uniri.

Elevi de la mai multe şcoli din municipiul şi judeţul Galaţi au interpretat cântece patriotice şi religioase, au recitat poezii şi au purtat un dialog social cu asistaţii centrului.

Activităţile desfăşurate de această parohie a fost rodul unei frumoase colaborări dintre Centru social şi la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“, Liceul Teoretic „Dunărea“ din Galaţi, Şcoala Gimnazială „Sf. Gheorghe” din localitatea Cuca, judeţul Galaţi şi Grupul folcloric „Glasul Odăieşilor“ din localitatea Odaia Manolache, judeţul Galaţi.

La eveniment au participat peste 100 de persoane vârstnice, elevi, cadre didactice şi preoţi din municipiul Galaţi.

În ziua de prăznuire a Sfântului Stelian, ocrotitorului acestui locaş de cult, toţi asistaţii Centrului social au participat la Sfânta Liturghie, mulţi dintre aceştia fiind împărtăşiţi la momentul cuvenit cu Sfintele Taine.

De asemenea, prin implicarea membrilor ASCOR, filiala Galaţi, a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă“ şi a Grădiniţei „Step by step“ din Galaţi, 30 de bătrâni bolnavi şi nedeplasabili, au primit din partea Centrului social pachete cu alimente, produse de igienă, medicamente, iconiţe şi alte daruri de suflet.

La final, persoanele asistate în cadrul Centrului multifuncţional pentru servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ au fost invitate la agapa frăţească.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook