Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 26 noiembrie 2018, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda unui „Recital de vioară şi pian“.

Evenimentul, binecuvântat de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, reprezintă rodul unei frumoase cooperări dintre Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din Galaţi şi Muzeul de Artă Vizuală Galaţi.

Concertul s-a desfăşurat în Salonul Principal al Muzeului eparhial şi a fost susţinut de violoniştii Anca şi Liviu Popovici şi pianista Ludmila Calalb.

Programul recitalului a cuprins piese de Johann Sebastian Bach, Bella Bartok, Arcangello Corelli, Edward Elgarşi Camille Saint-Saëns.

Portretul muzical realizat cu măiestrie de cei trei instrumentişti gălăţeni, s-a bucurat de un real succes, publicul prezenţi la eveniment apreciind prestaţia de excepţie a artiştilor cu îndelungate ropote de aplauze.

Manifestarea cultural artistică face parte din campania „Un pian pentru Muzeu, un muzeu pentru Suflet“ iniţiată de Muzeul eparhial, ce îşi propune strângerea de fonduri pentru achiziţionarea unui pian profesional.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook