Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 22-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenți la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, între aceștia aflându-se și Dănuț Mircea Tenea, un elev eminent de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ din Galați, care în urma unui accident rutier a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică și, după ce în țară a fost supus mai multor intervenții chirurgicale pe creier la Spitalul de Urgenţă „Bagdasar Arseni“ din București și a urmat numeroase ședințe de kinetoterapie și logopedie, în data de  26 august 2019, a mers cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos la o clinică privată din Germania pentru recuperare neuropsihomotorie.

În cadrul slujbei, tânărul teolog Petru Traian Caraman a fost hirotonit întru diacon.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Lucaîn care ni se prezintă pilda bogatului nemilostiv care ajunge după moarte să sufere și a săracului Lazăr care se bucură de prezența sa în Împărăția lui Dumnezeu.

„Conținut Evangheliei de astăzi provine din realitățile vieții noastre de zi cu zi. Este vorba despre oameni care trăiesc în viață fiecare după concepțiile lor, cu toate că la baza conviețuirii omenirii ar trebui să guverneze familia umană, adunarea oamenilor și nu risipirea lor, asemănarea oamenilor și nu accentuarea deosebirilor dintre ei. Fiecare este deosebit în felul lui, dar cu toții avem și anumite trăsături comune. Aceste trăsături comune sunt mai importante decât nuanțele specifice fiecăruia dintre noi [...].

Starea socială ne deosebește și ne-a deosebit dintotdeauna. În starea socială suntem din nefericire împărțiți. Supărarea lui Dumnezeu este însă pentru faptul că nu iubim și nu iertăm pe aproapele nostru“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

Chiriarhul a mai precizat că „iadul poate fi chiar și aici pe pământ, acesta arătându-se de multe ori în neputința de a pune mâna în buzunar și a da o pâine celui ce poate în ziua aceea nu o are“.

În încheierea cuvântului, Părintele Arhiepiscop a mulțumit echipei de medici din Germania, dar și preotului român din Freiburgși celorlalți credincioși stabiliți acolo, carel-au ajutat pe Dănuț în perioada de recuperare petrecută de acest minunat copilpeste hotare.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți la biserică și le-a oferit iconițe.

După săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Arhiepiscopală, ierarhul Dunării de Jos l-a invitat pe tânărul gălățean Dănuț Mircea Tenea, împreună cu mai mulți copii foarte apropiați de biserică și de slujitorii acesteia, în parcul Centrului eparhial pentru a le oferi câteva daruri și a purta un dialog de suflet cu aceștia.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook