Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Conferinţele pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Dunării de Jos au continuat astăzi, 9 noiembrie 2023, cu întrunirea preoţilor din protopopiatul Târgu Bujor.

Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Parohia Frumuşiţa, judeţul Galaţi.

La slujbă au participat cei 58 de preoţi din protopopiatul Târgu Bujor, dar şi elevi de la şcolile din localităţile judeţului Galaţi, profesori de religiei şi cântăreţii bisericeşti din parohiile acestui protopopiat.

La chinonic, elevi prezenţi la slujbă, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional al zonei, au susţinut un program cultural-educativ ce a cuprins interpretarea de cântece religioase şi patriotice.

Mulţi dintre copiii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine, iar după Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a purtat un dialog constructiv cu aceştia şi le-a vorbit despre viaţa sfântă şi plină de încercări a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, prăznuit astăzi în biserica noastră.

Tot în locaşul de cult s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei semestriale, aşezate sub genericul „Toată suflarea să laude pe Domnul!“

În cadrul întrunirii au fost analizate activităţile şi programele misionare desfăşurate în acest an şi au fost discutate aspecte legate implicarea tinerilor în manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorului eparhiei Dunării de Jos.

În continaure, toţi cei prezenţi la eveniment au fost invitaţi la o agapă frăţească în curtea frumos amenajată a acestei parohii gălăţene.

La final, participanţii au vizitat Schitul ”Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii“, edificat în ultimii ani în apropierea localităţii Frumuşiţa, pentru a vedea lucrările efectuate la noul locaş de cult se constuieşte prin contribuţia deosebită a Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului“ – Cudalbi pe terenul donat de către o familie de credincioşi din Bucureşti.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook