Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, în data de 11 noiembrie, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Mina, biserica din municipiul Galaţi ce îl are ca ocrotitor spiritual pe acest sfânt ajutător şi grabnic folositor îşi serbează hramul.

Pentru a marca această zi şi a mărturisi iubirea faţă de cei aflaţi în suferinţă, la biserica  din cartierul gălăţean I.C. Frimu, al cărui protector este Sfântul Mare Mucenic Mina, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Sfânta Liturghie, împreună rugători fiind astăzi mulţi credincioşi din parohie şi din îmrejurimi, dar şi mulţi elevi de la şcolile din municipiul Galaţi.

Prezent în mijlocul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre ajutorul sfinţilor în viaţa noastă, mai ales atunci când suntem în suferinţe şi în încercări, transmiţând şi câteva sfaturi concrete pentru trăirea acestei vieţi în iubirea lui Hristos şi cea a semenilor noştri.

La momentul liturgic cuvenit, o parte dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, toţi copiii prezenţi la slujbă au primit dulciuri din partea Părintelui Arhiepiscop, iar credincioşii veniţi la biserică au primit daruri din partea parohiei.

De asemenea, în zilele premergătoare sărbătorii de astăzi, în cadrul activităţilor social-filantropice desfăşurate de hramul bisericii, preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi voluntari au oferit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, îmbrăcăminte și încălțăminte familiilor nevoiaşe din parohie.

De menţionat este şi faptul că, de mai bine de 11 ani, în cadrul activităţilor cultural-educative şi misionare desfăşurate de parohie, în parcul frumos şi bine amenajat al bisericii, se organizează Concursul anul de şah „In hoc signo vinces“, considerat unul dintre cele mai mare concursuri de șah în aer liber la care participă, an de an, peste 150 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook