Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 26-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Andrei“ din Galați.

La slujbă au fost prezenţi credincioşi din municipiul de la Dunăre, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca în care se relatează despre bogatul căruia i-a rodit ţarina şi atitudinea nepotrivită a acestuia faţă de bunurile spirituale şi cele materiale.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a citit credincioşilor scrisoarea pastorală transmisă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru prima duminică din Postul Naşterii Domnului din anul 2023, privind însemnătatea Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice“ şi „Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești“, în Patriarhia Română.

Totodată, chiriarhul Dunării de Jos a prezentat credincioşilor câteva din frumoasele şi numeroasele manifestări spiritual-liturgice, pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice desfăşurateîn luna noiembrie în parohiile şi aşezămintele social-filantropice, în şcolile teologice, precum şi în instituţiile de învăţământ şi de cultură din Eparhia Dunării de Jos, închinate Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat la apostolat şi ocrotitor al creştinilor de la Dunăre, dar şi al întregului neam românesc.

Ierarhul locului a vorbit şi despre viaţa, activitatea şi opera Sfântului Cuvios Ioan Damaschin, arătând că „Octoihul“ este o lucrare a acestui sfânt care se foloseşte şi astăzi în cult.

Înaltpreasfinţia Sa a amintit celor prezenţi că, în acest an, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei de la Galaţi, vom avea bucuria duhovnicească de a ne închina la Catedrala Arhiepiscopală şi la o părticică din moaştele acestui sfânt de origine siriană.

La momentul liturgic cuvenit, copiii și credincioșii pregătiţi au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la slujbă.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook