Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 22 noiembrie 2023, la iniţiativa şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat o acţiune de reîmpădurire a fondului forestier de la Așezământul social-filantropic ,,Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu-Sărat, judeţul Brăila.

Acțiunea a fost iniţiată de ierarhul Dunării de Jos pentru conştientizarea rolului important pe care îl au copacii şi ecosistemele forestiere în asigurarea unui trai bun şi sustenabil şi pentru revenirea la normaliate prin refacerea patrimoniul verde care a suferit în ultima perioadă de timp în această zonă.

În urma unor evaluări realizate de specialişti s-a constat că pentru reînnoirea şi îmbunătăţirea perimetrului natural forestier din cadrul aşezământului eparhial sunt necesari 600 de puieţi de frasin, stejar şi cătină.

După ce zilele trecute au fost achiziţionaţi pueţii, astăzi, de la orele dimineţii, au început lucrările de plantare în spaţiul forestier special pregătit şi curăţit.

La campania de plantare, împreună cu chiriarhul Dunării de Jos au participat mai mulţi preoţi şi 20 de cântăreţi bisericeşti din parohiile protopopiatului Brăila şi tineri voluntari brăileni.

Plini de entuziasm şi vioiciune şi coordonați permanent de ierarhul locului, toţi cei prezenţi la această activitate s-au bucurat de aerul curat, de mişcare şi nu în ultimul rând de generozitatea și ospitalitatea oferite în cadrul aşezământului eparhial.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe cei implicaţi în această activitate de plantare de copaci şi le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru implementarea cu succes a acestui proiect de reîmpădurire.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook