Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei reprezintă pentru studenţii şi seminariştii gălăţeni, dar şi pentru iubitorii de cultură şi de artă un moment de mare bucurie duhovnicească şi prilejul de a desfăşurat ample activităţi cultural-educative şi artistice dedicate celui ce a evanghelizat poporul român şi de 31 de ani este ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi.

În acest context al sărbătorii, astăzi, 29 noiembrie, s-a desfăşurat la Casa Artelor din municipiul Galaţi cea de-a doua ediţie a proiectului expoziţional intitulat ”Apostolat la Dunărea de Jos”.

La manifestraea cultural-artistică a participat Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În deschiderea evenimentului, spre bucuria şi încântarea participanţilor, Corul Seminarului Teologic „Sf. Andrei” din Galaţi a interpretat câteva creaţii muzicale religioase.

Ierarhul locului le-a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru organizarea acestui frumos eveniment care a început să prindă contur şi să devină un aşteptat popas în care putem admira şi contempla frumuseţea exprimată prin icoană spre sărbătoarea ocrotitorului spiritual al municipiului Galaţi.

Expoziţia organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos cuprinde icoane lucrate de studenţi de la Secţia Arte Plastice a Facultăţii de Arte, studenţi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - Secţia Artă Sacră, elevi de la Seminarul Teologic ”Sf. Andrei” din Galaţi, precum şi lucrări realizate de artişti iconari consacraţi din Eparhia Dunării de Jos.

Ca semn al aprecierii şi încurajării pentru talentul şi pasiunea lor, tinerii iconari au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, diploma „Tinereţe şi credinţă“, precum şi ale premii.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat şi felicitat pe toţi cei implicaţi în această fructuoasă colaborare.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook