Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 14 octombrie a.c., la parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Galaţi, s-a sărbătorit hramul sfântului locaş. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi ai parohiei sus-menţionate, precum şi din parohiile din municipiu şi din judeţ.

La ceas de vecernie, pc. pr. protoiereu Eugen Buruiană, a transmis un mesaj de binecuvântare adecvat acestui moment special, prin care a apreciat întreaga activitate desfăşurată în parohie, atât în ceea ce priveşte lucrările de construcţie a bisericii cât şi împodobirea şi înfrumuseţarea ei. De menţionat este faptul că biserica parohială a fost împodobită cu un candelabru grecesc impunător, pentru a da strălucire slujbelor şi momentelor deosebite organizate cu diferite ocazii.

Prin efortul şi strădania Consiliului şi Comitetului parohial, alături de numeroşi credincioşi, ataşaţi sufleteşte de acest sfânt locaş şi de preoţii slujitori, parohia desfăşoară ample activităţi educaţionale în cadrul proiectului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, dar şi social-filantropice, prin cantina socială „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, unde zilnic este oferită o masă caldă gratuită persoanelor defavorizate.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, s-au oferit pachete cu alimente la peste o mie de copii, tineri şi credincioşi, prezenţi la eveniment.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook