Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Festivitatea de deschidere la Universitatea „Danubius“ din Galaţi

Ziua de 1 octombrie a.c., a fost marcată la Galaţi de deschirea porţilor noului an academic 2012-2013.

Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a participat, la orele 1000, la deschiderea noului an academic la Universitatea „Danubius“ din Galaţi.

Odată cu dechiderea acestui an, Universitatea „Danubius“ sărbătoreşte şi 20 de la înfiinţarea ei, prilej cu care a fost prezentat un film documentar despre activitatea Universităţii în cele două decenii.

În cuvântul adresat profesorilor şi studenţilor, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat relaţia dintre „uşile universitare şi uşile sufleteşti ale tinerilor care, într-un centru academic capătă valenţe cu totul speciale. Mă bucur că înainte de a săvârşi legiuita deschidere a sufletelor profesorilor către studenţi şi a studenţilor către profesori şi societate, mai ştim să ne amintim formarea unei singure fraze care să însemne crezul nostru în desăvârşirea umană care se face reciproc, prin ştiinţă şi credinţă, prin credinţă şi ştiinţă”.

La festivitate a participat fondatorul instituţiei, dl Benone Puşcă, noul rector, dl Andi Puşcă, oficialităţi locale, membri ai corpului didactic, precum şi tinerii studenţi şi masteranzi ai Universităţii.

Festivitatea de deschidere la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi

În baza tradiţionalei şi fructuasei conlucrări dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Universitatea cu acelaşi nume din Galaţi, festivitatea academică a fost prefaţată de participarea cadrelor didactice universitare, a studenţilor şi masteranzilor la slujba de Te Deum, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian înconjurat de un sobor de preoţi alcătuit din preoţii profesori ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Programul zilei a continuat cu festivitatea academică a deschiderii oficiale a noului an universitar în noua Sală de festivităţi a Universităţii,  (fostă capelă ortodoxă, inaugurată anul trecut), la care au participat studenţi, masteranzi şi profesori ai Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, precum şi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, precum şi înalte oficialităţi locale şi judeţene.

Prezent la festivităţi, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că „printr-un exerciţiu de cooperare şi împreună-lucrare între Arhiepiscopie şi Universitatea «Dunărea de Jos», în cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, în acest an am participat împreună la deschiderea noului an academic sub semnul Pantocratorului din Catedrala arhiepiscopală, unde ni s-au alăturat şi studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi(...) Permanentul dialog între teologie şi ştiinţă ne ajută să identificăm mai uşor paşii spere sufletele tinerilor. De asemenea, prin teologia socială putem face paşi mai convingători spre omul de pe stradă care, prin Biserică, redescoperă speranţa, bucuria, credinţa, cultura şi iubirea de neam şi ţară”.

Deschiderea anului academic a stat sub semnul bunei colaborări dintre Biserică şi Universitate la Dunărea de Jos şi în acelaşi timp sub semnul implicării studenţilor teologi în lucrarea misionară din cadrul Universităţii, în special în domeniile învăţământ, sociologie şi medicină.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook