Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 4 octommbrie 2012, Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon“ din Galaţi a fost gazda întrunirii coordonatorilor centrelor sociale, a asistenţilor şi lucrătorilor sociali din cadrul  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat cu săvârşirea acatistului Sf. Spiridon şi a Te Deum-ului de mulţumire, după care, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos,  s-a trecut la dezbaterile propriu-zise.

După cuvântul de deschidere cu privire la importanţa acestei întruniri, dl Marian Zidaru, asistent social în cadrul Protoieriei Tg. Bujor, a prezentat un referat cu tema: „Asistentul social, model de slujire și de dăruire în parohie – aspecte practice“.

În cea de a doua parte a întrunirii au fost evaluate rezultatele activităţii de asistenţă socială din primele trimestre ale anului 2012, semnalându-se atât aspectele pozitive cât şi cele negative, pe baza cărora s-a  revizuit şi elaborat o nouă strategie de lucru pentru următoarea perioadă.    

Ca o încununare a celor expuse, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat albumul „Faptele iubirii milostive” apărut la editura „Basilica“ a Patriarhiei Române, în care prin text şi, mai ales imagine, este evocată activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române. „Ce putea fi mai concret decât «Faptele iubirii milostive» întoarse către făptuitorii lor, către preoţi şi lucrătorii din cantinele sociale, aşa cum sunt ele prezentate în albumul oferit de Sfânta Patriarhie, la 5 ani de slujire rodnică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Faptele iubirii milostive sunt acum nu doar o carte, ci o realitate! De aceea, chipul Mântuitorului este prezentat numai jumătate în icoană, căci cealaltă jumătate este faptă reală în cantinele, în casele de copii şi de bătrâni de pretutindeni, din Biserica noastră!”.

Întrunirea s-a încheiat cu o agapă oferită celor prezenţi în cantina socială a parohiei „Sf. Spiridon“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook