Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul manifestărilor dedicate “Anului Omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor“, Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat programele misionare şi social-filantropice desfăşurate în parohiile sărace  de pe teritoriul canonic al Eparhiei.

În acest context, astăzi, 11.10. 2012, în parohia Satu Costi din Protoieria Galaţi, un sobor format din 7 preoţi a săvârşit Taina Sfântului Maslu. Parohia Satu Costi face parte din categoria parohiilor mici ale eparhiei, numărând aproximativ 100 de familii.

La slujbă au participat cca 40 de credincioşi care, după ce au fost unşi cu untdelemn sfinţit, au fost mângâiaţi şi cu mici daruri de suflet, precum „Carte de rugăciuni pentru bolnavi“, editată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, revista eparhială „Călăuza ortodoxă“ şi iconiţe.

Într-o autentică împreună-lucrare, slujirea sfinţitoare din biserică a fost prelungită în slujirea medicală prin aportul adus de medicii din  caravana medicală a Centrului Medical „Irina“ care au oferit consultaţii gratuite tuturor celor bătrâni şi bolnavi, fără sprijin şi lipsiţi de posibilităţi materiale.

De asemenea, în urma consultaţiilor de specialitate şi a tratamentelor prescrise  au fost oferite şi medicamente gratuite.

La final, preoţii slujitori împreună cu membrii Consiliului şi Comitetului parohial au vizitat la domiciliu persoanele vârstnice şi nedeplasabile, aflate în evidenţele speciale ale parohiei, oferindu-le asistenţă religioasă şi medicamente.

Evenimentele de la parohia Satu Costi se înscriu în calendarul misionar eparhial prevăzut pentru anul 2012, conform căruia în toate parohiile sărace şi filialele din eparhie se va oficia slujba Sfântului Maslu cu 7 preoţi şi vor fi organizate caravane medicale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook