Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Zilele de 16 şi 17 octombrie ale fiecărui an, sunt zile de sărbătoare pentru Eparhia Dunării de Jos, deoarece în anul 1996, Sfântul Apostol Andrei ne-a binecuvântat cu venirea sfintelor sale moaşte la Galaţi, zonă unde acum două mii de ani l-a propovăduit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi credinţa în Împărăţia Lui cea veşnică.

Slujba de priveghere din ajun, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian în Catedrala Arhiepiscopală a deschis sărbătoarea propriu-zisă.

Pentru a marca acest eveniment, au fost aduse spre închinare, pe lângă moaştele Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Eparhiei Dunării de Jos şi a întregului neam românesc şi sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Casian şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina, care au vizitat Eparhia, în data de 17 octombrie a anilor 2002, respectiv 2006.

Astăzi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a fost săvârşită Sf. Liturghie arhierească la care au participat, preoţi şi diaconi, slujitori din administraţia eparhială, profesori şi elevi, precum şi numeroşi pelerini. La momentul cuvenit, ca mărturie a apostolatului la Dunărea de Jos, tânărul teolog Constantin Guzu a fost hirotonit întru diacon.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, în special prin cei trei sfinţi care ne-au binecuvântat Eparhia şi ţara: Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ioan Casian şi Sfântul Nectarie Taumaturgul.

După Sfânta Liturghie, a fost organizată o procesiune cu icoana şi moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul la bolnavii internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasă Parascheva“ din Galaţi. Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a vizitat toţi bolnavii la paturile lor, binecuvântându-i, ungându-i cu untdelemn sfinţit şi încurajându-i în suferinţă. De asemenea, fiecare a primit câte o iconiţă şi alte daruri de suflet.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook