Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu prilejul manifestărilor prilejuite de „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavului“, astăzi, 24 octombrie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, în cadrul Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale din Galaţi (fostul Cămin-spital), s-a desfăşurat o activitate pastoral-misionară, liturgică şi filantropică, pentru bătrânii şi bolnavii internaţi în acest centru. Activitatea, în care a fost implicat şi Sectorul Social al Arhiepiscopiei, prin preoţii din slujirea socială, s-a bucurat şi de ajutorul şi prezenţa doamnelor din Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe – filiala Galaţi, care, împreună cu preoţii din mai multe parohii gălăţene, desemnaţi ca duhovnici ai acestei asociaţii, au participat la acest eveniment.

În holul principal al acestui aşezământ, un sobor de 7 preoţi au săvârşit Taina Sfântului Maslu, înălţând rugăciuni pentru tămăduire sufletească şi trupească, atât pentru cei 40 de bătrâni care au dorit şi au putut să ia parte la sfânta slujbă, cât şi pentru ceilalţi bătrâni bolnavi şi nedeplasabili, dar şi pentru angajaţii care se îngrijesc, cu multă dragoste şi căldură, de asistaţii  din cămin. La final, după cuvântul de mângâiere şi îmbărbătare rostit de pc. pr. prof. Ionel Ostache, au fost binecuvântate şi ofrandele oferite de femeile din SNFOR.

La final, preoţii care au slujit Taina Sfântului Maslu au mers prin toate saloanele şi i-au miruit cu untdelemn sfinţit pe bătrânii bolnavi, iar doamnele din SNFOR au împărţit pachetele binecuvântate fiecărui bătrân în parte. Astfel Biserica a fost aproape de credincioşii ei aflaţi în loc de suferinţă şi durere, iar preoţii şi femeile ortodoxe din SNFOR au unit rugăciunea de tămăduire cu filantropia pentru uşurarea poverii purtate de bătrânii şi bolnavii internaţi în acest cămin.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook