Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sub înălţătoarele rugăciuni închinate Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, suflete evlavioase de la graniţa Munteniei cu Moldova au adus prinosul lor de închinare şi trăire acestui mare rugător.

Prăznuirea pentru a doua oară a hramului parohiei „Dimitrie Cantemir“ din portul dunărean Galaţi a fost serbată astăzi, 27 octombrie 2012, într-o atmosferă solemnă, cu un sobor de şapte preoţi care au primit răspunsuri vibrante din partea unui cor de cântăreţi şi a bisericii pline de oameni.

Sfânta Liturghie a fost momentul mult aşteptat de toţi tinerii familişti din cartierul A.N.L., după o săptămână dedicată iubirii şi milostivirii de oameni a Bunului Dumnezeu prin Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, patronul parohiei. Sfinţirea Aghesmei mici, Sf. Maslu, concursul dedicat copiilor „Credinţă şi cultură“ (ediţia a 2-a), programul de rugăciune au fost trepte către înălţătoarea Liturghie închinată Sf. Cuv. Dimitrie.

Deşi capela-cort din cartier s-a dovedit neîncăpătoare, oamenii au împărţit dragoste, rugăciune şi nădejde de mai bine sub oblăduirea preotului paroh Adrian Portase.

Bucuria agapică a încheiat această zi, hramul parohiei urmând a se finaliza printr-un pelerinaj de mulţumire la sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Anca Barbu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook