Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

A devenit o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca, atât începutul, cât şi sfârşitul de an universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ de la Galaţi, să fie prefaţate de participarea tinerilor studenţi la slujba de mulţumire – o autentică expresie a unităţii dintre slujirea sfinţitoare din Biserică şi slujirea medicală din spitale.

Evenimentul de astăzi, 2 octombrie 2013 a debutat în Capela Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din municipiul Galaţi, prin oficierea slujbei de Te-Deum de către Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi profesori ai unităţii de învăţământ seminarial.

La slujbă au participat membri ai corpului didactic universitar din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi o parte dintre studenţi.

După momentul liturgic, Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, oferindu-le în dar iconiţe cu sfinţi vindecători şi tămăduitori.

Partea a doua a festivităţii de deschidere a noului an academic a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard“, aflat în imediata vecinătate a Seminarului.

În deschiderea manifestării, Înaltpreasfinţia Sa a rostit o rugăciune de binecuvântare pentru profesori şi studenţi, arătându-le acestora că „este cea mai promiţătoare, autentică şi convingătoare manifestare într-o Universitate care are deodată maturitate şi forţă interioară prin demnitatea şi pregătirea cadrelor didactice, prin seriozitatea instituţională a aşezării unei facultăţi foarte tinere pe coordonatele tineretului care dezminte astăzi şi aici temerile societăţii contemporane, şi anume: scăderea prestigiului studiilor academice universitare pe diferite motive ale globalizării, secularizării, crizei şi părăsirii unui mod de viaţă care ni se pare depăşit”.

În continuare, a fost intonat imnul „Gaudeamus Igitur“, după care au fost rostite scurte alocuţiuni de către profesori şi studenţi, la final fiind prezentat un scurt film documentar care a evidenţiat calitatea actului didactic universitar gălăţean .

La eveniment, pe lângă cadrele didactice universitare şi studenţii de la medicină au participat şi oficialităţi locale, oameni de cultură şi tineri absolvenţi.

*

Fondată în anul 2004, Facultatea de Medicina şi Farmacie din Galaţi, prin cele 160 de cadre didactice care formează corpul didactic universitar, oferă 5 programe de studiu la nivel de licenţă: Medicină, Farmacie, Medicină Dentară, Asistenţă medicală şi Moaşe.

Astăzi este facultatea cu cel mai mare număr de studenţidin cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, în prezent fiind înscrişi 1814 studenţi care au la dispoziţie laboratoare echipate la cele mai înalte standarde destinate studiului disciplinelor preclinice, precum şi facilităţi adecvate studiului materiilor clinice.

Anual, sub egida Facultăţii de Medicină și Farmacie, se desfășoară Sesiuni Științifice Studențești, Zilele Medicale Gălăţene, precum și conferințe cu caracter național și internațional.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook