Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Comisia eparhială pentru coordonarea acţiunilor umanitare aduce la cunoştinţă faptul că în perioada 1-10 octombrie a.c., în localităţile afectate de inundaţiile din luna septembrie 2013,  s-au desfăşurat următoarele activităţi de întrajutorare:

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan Şpan, Episcopul Italiei, parohia Pinerolo – Italia, a organizat un transport cu articole de îmbrăcăminte în parohia Cudalbi III, în valoare de 2.000 lei.

Parohia Suceviţa, din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a trimis în parohia Costache Negri un transport cu alimente, obiecte igienico-sanitare şi îmbrăcăminte, valoarea acestora ridicându-se la suma de 5.000 lei.

Parohia Viişoara, Protoieria Turda, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a sprijinit familiile sinistrate din parohia Cudalbi I cu alimente şi 2.500 kg cereale în valoare de 4.000 lei iar parohia Moieru I, Protopopiatul Bistrița – Năsăud a trimis un transport cu alimente și articole de îmbrăcăminte în parohia Costache Negri, valoarea acestuia ridicându-se la suma de 5.000 lei.

Credincioşii parohiei „Sf. Fanurie“ – Mihai Bravu, Arhiepiscopia Bucureştilor, prin pc. pr. paroh Cristian Popa, au oferit familiilor greu încercate din parohia Slobozia Conachi saltele, pături, articole de îmbrăcăminte şi alimente în valoare de cca 5.000 lei. La acestea se adaugă suma de 1.600 lei, care a fost transferată în contul parohiei pentru activităţi social-filantropice.

Parohia „Întâmpinarea Domnului“, Protopopiatul Ploieşti, Arhiepiscopia Bucureştilor a distribuit în parohia Cudalbi III ajutoare ce au constat în alimente, obiecte electronice şi electrocasnice, îmbrăcăminte şi articole de igienă personală în valoare de 8.000 lei.

Parohia Cudalbi III a fost sprijinită material cu alimente şi obiecte de îmbrăcăminte de credincioşii parohiilor Arghira, Protopopiatul Fălticeni (5.000 lei), Comăneşti, Protopopiatul Moineşti (2.500 lei) şi Haliciu – Corbeşti, Protopopiatul Panciu (2.000 lei).

Parohia Gura Râului, Protopopiatul Sălişte, Arhiepiscopia Sibiului a organizat un transport cu alimente şi articole de îmbrăcăminte în parohiile Pechea I şi III, în valoare de 7.000 lei.

Parohiile gălăţene Şendreni, Tuluceşti şi Schela au oferit îmbrăcăminte şi alimente neperisabile credincioșilor din parohiile Costache Negri, Slobozia Conachi şi Slobozia Ventura, valoarea acestora ridicându-se la suma de 5.200 lei.

Valoarea ajutoarelor materiale acordate în această perioadă se ridică la suma de 50.700 lei.

Totodată, menţionăm că, în contul RO33RNCB0141032864090007 (LEI) special deschis de către Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru sinistraţi, au fost primite următoarele sume:

- Arhiepiscopia Timişoarei: 108.089;

- Arhiepiscopia Târgoviştei: 30.000;

- Protoieria Turnu-Măgurele, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului: 3.325 lei;

- Parohia Ortodoxă Română din Phillipstown, S.U.A.: 1.248 lei

- Parohia Berbeşti, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului: 500 lei;

- Parohia Vadu Izei, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului: 1.500 lei;

- Parohia Breb, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului: 200 lei;

- Parohia Sighet II, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului: 2.000 lei;

- Parohia Sighet III, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului: 675 lei;

- Parohia Strâmtura, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului: 600 lei;

- Parohia Tohanu Nou, Arhiepiscopia Sibiului: 2.277;

- Parohia Slătioara, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor: 350 lei;

- Parohia „Toţi Sfinţii“, Caracal, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor: 116 lei;

- Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor: 600 lei;

- Parohia „Sf. Ap. Petru şi Pavel“, Caracal, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor: 500 lei;

- Parohia Măreunţei – Olt, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor: 210 lei;

- Parohia Osica de Sus II – Olt, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor: 150 lei;

- Parohia Gura Vitioarei, Arhiepiscopia Bucureştilor: 116 lei;

- S.C. Hawle H. S.R.L.: 20.000 lei;

- S.C. Mladicont S.R.L.: 200 lei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în numele clerului şi credincioşilor din localităţile sinistrate transmite, şi pe această cale, calde mulţumiri tuturor celor care, printr-un exemplar spirit  de solidaritate, au oferit sprijinul, după putere, celor aflaţi în necaz şi suferinţă.

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook