Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala de Expoziţii Temporare a Muzeului  Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos este găzduită expoziţia de sculptură „Panaite Chifu – Mystikosmidea“.

Evenimentul este rodul unei fructuoase şi benefice cooperări între Muzeul eparhial şi Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.

Vernisarea expoziţiei a avut loc vineri, 9 octombrie 2015 în prezenţa numeroşilor iubitori de artă din Galaţi, profesori şi oameni de cultură, reprezentanţi ai instituţiilor muzeale din municipiu , dar şi elevi seminarişti de la profilul Patrimoniu Cultural.

Expoziţia reuneşte o parte dintre lucrările artistului sculptor Panaite Chifu, dar şi o serie de panouri fotografice în care sunt prezentate alte lucrări care se află expuse în ţări din Europa şi din întreaga lume.

Cu acest prilej, a fost prezentat şi Catalogul „Mystikosmidea – Chifu“, tiparul fiind executat la Tipografia „Candela cuvântului“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Expoziţia va fi deschisă publicului până la data de 14 noiembrie 2015.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook