Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a XX-a după Rusalii, credincioşii parohiei Barcea III din nordul judeţului Galaţi au participat la punerea pietrei de temelie pentru noua biserică din localitatea Barcea care va fi ocrotită de Sf. Mare Mucenic Gheorghe şi Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Slujba a fost oficiată, la ceas de seară, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa cadrelor didactice din parohie, a reprezentanţilor autorităţilor locale, precum şi a numeroşilor credincioşi, între care copii şi tineri atât din Barcea, cât şi din localităţile învecinate.

După momentul sfinţirii, ierarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură prin care a explicat sensurile profunde ale aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare.

La final, credincioşilor prezenţi le-au fost oferite iconiţe, cărticele de rugăciuni şi alte daruri de suflet.

***

Parohia Barcea III a fost înfiinţată, prin Decizie Chiriarhală, în februarie 2014.

În prezent, tânărul şi dinamicul preot paroh Ionuţ Dorin Crişan, hirotonit de către Chiriarhul Dunării de Jos la data de 8 septembrie 2015, slujeşte la parohia Barcea Veche, din aceeaşi localitate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook