Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La un an de la trecerea la cele veşnice a celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, în numele ierarhilor, clericilor şi credincioşilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române, adresăm un cuvânt părintesc de consolare şi comuniune în rugăciune familiilor şi tuturor celor care îi plâng pe cei dragi, decedaţi în incendiul din Clubul Colectiv.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morţii, să odihnească împreună cu drepţii sufletele celor decedaţi în lumina şi pacea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Totodată, mulţumim tuturor celor ce imediat după tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugăciunea şi cu fapta, familiile îndoliate şi pe cei răniţi (arşi). În mod deosebit, mulţumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie îndoliată în etape diferite (Arhiepiscopia Bucureştilor, Arhiepiscopia Clujului şi Arhiepiscopia Dunării de Jos), preoţilor de caritate din spitale, preoţilor duhovnici care au consolat pe cei îndoliaţi şi au îndrumat spiritual pe cei răniţi, precum şi tuturor credincioşilor mireni milostivi, medici, asistenţi şi donatori de sânge, care au arătat compasiune cu cei îndoliaţi şi solidaritate cu cei răniţi.

Rugăciunile de pomenire a celor decedaţți în incendiul de la Clubul Colectiv sunt binefacere spirituală pentru sufletele acestora, dar şi consolare pentru familiile lor îndoliate, deoarece iubirea izvorâtă din credinţă şi rugăciune este mai tare decât moartea (cf. Ioan 11, 25). Pe lângă pomenirile anterioare, şi acum, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment din 30 octombrie 2015, Biserica săvârşeşte slujbe de pomenire a celor decedaţi atunci, sporind astfel, prin rugăciune şi prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frăţească şi solidaritate umană cu cei îndoliaţi şi cu cei suferinzi în urma tragicului eveniment.

Încredinţaţi că în momentele de grea încercare din viaţa comunităţii rugăciunea trebuie unită cu fapta milostivă, precum în momentele grele ale tragicului eveniment de atunci, tot aşa şi acum reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii alor oameni grav bolnavi, participând mai intens la campania „Donează sânge, salvează o viaţă” iniţiată de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre.

Cu părinteşti sentimente de comuniune şi binecuvântări pentru familiile îndoliate şi pentru cei aflaţi în suferinţă ca urmare a incendiului de la Clubul Colectiv,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook