Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 2 octombrie a.c., Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat îndătinata consfătuire cu profesorii de religie din judeţul Brăila.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de conferinţe din cadrul Protoieriei Brăila, pentru cadrele didactice care predau Religia în judeţul Brăila.

În deschiderea întruniri, Chiriarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească.

Cu acest preilej, au fost prezentați cei doi noi inspectori, doamna prof. Elena Cocîrlea pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Județean Brăila și pr. Simeon Sică Bănică, inspector pentru cateheză în cadrul Centrului eparhial.    

În continuare, a fost analizată situaţia orei de Religie în contextul misionar actual, accentuându-se exigenţele şi criteriile stabilite prin Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la îmbunătăţirea actului didactic şi s-a făcut o diagnoză a procesului educaţional la disciplina Religie pentru anul şcolar 2016-2017.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi aspecte privind aplicarea noii programe la clasa a V-a şi abordarea unei strategii în vederea elaborării noilor programe pentru clasele de liceu, motivarea existenţei compendiului pentru toate disciplinele de la clasa a V-a, până la tipărirea manualelor pentru fiecare disciplină, folosirea auxiliarelor existente în contextul Ordinului 4576/09.08.2017, organizarea concursurilor şcolare în anul şcolar 2017-2018 şi reevaluarea parteneriatelor cu parohiile şi implicarea mai atentă a profesorilor de Religie la programele Bisericii.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook