Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în ziua de 12 octombrie 2017, la Reşedinţa patriarhală, în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

Domnul ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a apreciat rolul important și echilibrat al Bisericii Ortodoxe în societatea românească.

Excelența sa consideră că evenimentele importante din ultima perioadă au arătat faptul că Uniunea Europeană nu este un dat, ci mai degrabă un proces care trebuie sprijinit. Totodată, și-a exprimat disponibilitatea de a fi un partener apropiat al României în demersurile care pot pune în valoare stabilitatea proiectului european.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Federale Germania la București și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România. În continuare, Preafericirea Sa și-a exprimat speranța că relațiile bune româno-germane vor contribui la unitatea Europei și la cooperarea reciproc avantajoasă.

De asemenea, Patriarhul României a apreciat sprijinul de care se bucură din partea comunităţilor catolice şi protestante cei aproximativ cinci sute de mii de români din Germania.

 Biroul de presă al Patriarhiei Române

 

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook