Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 20-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii împreună cu părinții lor au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care se vorbește despre minunea învierii fiului văduvei din Nain.

„Minunea nu este pentru Dumnezeu un semn ieșit din comun pentru că El Însuși este Minunat. Multe din minunile pe care Dumnezeu le face cu noi sunt neobservate și una din minunile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră este viața. Viața este o minune. Tainele vieții sunt atât de nepătruns cu cugetul, cu gândul și cu înțelesurile noastre, încât adesea reușim să ne dăm seama de faptul că viața aceasta este minunată abia atunci când ea dispare...

Evanghelia de astăzi ne arată puterea pe care trebuie să o primim ori de câte ori fiecare dintre noi suntem încercați, pe rând, cu astfel de dureroase momente.Evanghelia ne mai arată că în lume se perpetuează, cu timp și fără timp, plecări premature ale persoanelor tinere, mature și adesea a celor mai în vârstă. Evanghelia mai arată și vindecarea de durere a unui mame, căreia Mântuitorul i-a încredințat puterea de a nu plânge, arătându-i milă pentru ca și noi să arătâm milă multă și să-i ajutăm pe cei ce sunt în astfel de încercări“, a precizat chiriarhul.

La finalul Liturghiei, ÎPS Arhiepiscop Casian i-a îndemnat pe toți credincioșii să participe la votul de la referendumul pentru familie, întrucât fiecare vot exprimat este important și constituie o expresie a libertății și o mărturisire a credinței.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook