Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 21-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Lucaîn care ni se prezintă una dintre cele mai frumoase pilde rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos și anume, Pilda Semănătorului.

„Acest text de la Sfântul Evanghelist Luca, cunoscut îndeobște ca Pilda Semănătorului, are în el însuși rezolvarea. Am putea spune că este un rezumat concentrat al scopului semănatului, care este rodirea. Este vorba de semănatul pentru rodire sau rodirea bogată dintr-un semănat corect pe un pământ bun, al unui semănător bun cu sămânță bună. Rezultatul final fiind o recoltă bogată.

Sfânta noastră Biserică a înțeles din aceasta mesajul mai adânc de dincolo de cuvânt, adică rodul cuvântului, așezând acest text biblic ca mesaj la începerea cursurilor de educație, fie ea laică, fie ea teologică. Educația laică fără o educație teologică este searbădă, iar cea teologică de n-ar avea în ea partea umanistă ar fi o ideologie filosofică. Întrepătrunderea dintre aspectul teologic și cel concret social în educație înseamnă exact ceea ce se regăsește în textul de astăzi. Cel care educă și cel care se educă trebuie să înțeleagă să ia sămânță bună de la Cel ce are sămânță bună, căci sămânța bună este roditoare în pământul cel bun, așa cum a fost făcut de Dumnezeu [...].

Cuvântul lui Dumnezeu trebuie pus în inimile noastre și acolo el va rodi în taină“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți la biserică și le-a oferit iconițe cu chipul Sfintei Cuvioase Parascheva.

După săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Arhiepiscopală, ierarhul Dunării de Jos a invitat la Reședința Arhiepiscopală mai mulți copii împreună cu părinții lor pentru a le oferi câteva daruri și a purta un dialog de suflet cu aceștia.

Acești minunați copii participă cu bucurie și dragoste la slujbele bisericii, regăsind de fiecare dată bunătatea, pacea și iubirea, atât din partea slujitorilor acestui sfânt locaș, cât și a credincioșilor. 

Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook