Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 23-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca în care ni se prezintă vindecarea de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos a demonizatului din ținutul Gherghesenilor.

 „Acest text scripturistic ne arată puterea lui Dumnezeu față în față cu puterea diavolului. Puterea lui Dumnezeu este bine așezată în contextul unei minuni. Aflăm de aici, așadar, că nu este vorba numai de o forță a răului care vine când și când, ci aflăm că această forță a răului are o putere nebănuită în viața noastră. Și pentru a ne arăta câtă putere poate avea demonul în noi oamenii, ni se prezintă un om care nu mai locuia în casă, nu mai putea face deosebire între a fi dezbrăcat și îmbrăcat, avea o putere ieșită din comun și care devenise foarte periculos, motiv pentru care era legat cu lanțuri și cu obezi [...].

Evanghelia de astăzi ne prezintă tabloul unei mari nenorociri și a unei situații, care, în feluri și chipuri, se manifestă tot timpul cu noi oamenii atunci când cădem în mreaja celui rău și când îl părăsim pe cel bun, pentru că puterea care crește în persoana care s-a învoit cu demonul este o putere care crește exponențial cu slăbirea încrederii în Dumnezeu. Cel rău ocupă progresiv toate spațiile din gândire, din vorbire, din mișcare și din viață în așa măsură încât cel posedat de rău crede că face bine“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos împreună cu soborul slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Galați a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Regina-mamă Elena, reînhumată sâmbătă, 19 octombrie 2019, în noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș, la 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la trecerea ei la Domnul.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a prezentat celor prezenți aspecte din istoria românilor și a Familiei Regale, evidențiind personalitatea marcantă a Reginei-mamă Elena.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe credincioși și le-a oferit iconițe.

Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook