Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopil Dunării de Jos, a sfinţit biserica parohială cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Antim Ivireanul” din localitatea Căldăruşa, Protopopiatul Brăila, Jud. Brăila, încadrată administrativ-teritorial comunei Traian.

Numele vine de la boierul Căldăruşa, ministru al agriculturii în sec. al XIX-lea, care a chemat la muncă ţărani, ciobani, oieri din judeţul Buzău, pe care i-a împroprietărit aici. În preajma celui de-al II-lea Război Mondial s-a încercat zidirea unei biserici, fără ca lucrarea să fie finalizată. Perioada comunistă a adus cu ea şi demolarea bisericii, materialele fiind folosite la zidirea CAP-ului din apropriere.

În anul 1996 pc. pr. Trif Gligor, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, atunci Episcop al Dunării de Jos, ajutat de Consiliul şi Comitetul parohial, începe zidirea unei biserici, dar la dimensiuni mai mici decât cea precedentă. Începând cu anul 2009, odată cu venirea pc. pr. Smeu Constantin-Cosmin, bisericuţa a fost renovată în interior şi exterior, a fost înfrumuseţată cu noi obiecte de cult, candelabre, înstalaţie electrică modernă, întreaga activitate finalizându-se în a doua jumătate a anului 2010.

La finalul Sfintei Liturghii au fost oferite rechizite elevilor proveniţi din familii cu diferite probleme, inclusiv de ordin economic, iar pentru bătrânii fără posibilităţi financiare, li s-au oferit pachete cu alimente.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook