Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc astăzi sfinţirea bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Ariciu, protopopiatul Făurei, judeţul Brăila. Noul locaş de cult a fost  ridicat pe temeliile vechii biserici care s-a prăbuşit în urma cutremurului din 1977. Slujba de sfinţire a fost oficiată de către Înalpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa numeroşilor credincioşi atât din partea locului, cât şi din satele învecinate, dar şi a copiilor îmbrăcaţi în frumoase costume populare.

Lucrările de construcţie s-au desfăşurat din 2005 până în 2011, cu contribuţia Consiliului Local al comunei Salcia Tudor şi cu ajutorul multor donatori şi credincioşi din cadrul parohiei, în număr de 80 de familii.

Cu ocazia evenimentului, au fost împărţite atât ghiozdane şi rechizite, cât şi pachete cu dulciuri pentru copiii prezenţi la sărbătoare.

Pentru realizările şi activitatea desfăşurată în cadrul parohiei, prea cucernicul preot paroh Cornel Techiu a primit rangul de sachelar din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook