Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cea de a treia zi după începerea noului an bisericesc, la pomenirea Sfântului Sfinţitului Mucenic Antim, Episcopul Nicomidiei, parohia „Sf. Mc. Antim“, din municipiul Galaţi, şi-a sărbătorit ocrotitorul.

Subliniem privilegiul de care se bucură această parohie, şi anume acela de a fi singura din ţară care îl are ocrotitor pe Sf. Mc. Antim, martir la anul 303, în timpul domniei împăratului roman Maximilian.

 

Sărbătoarea a debutat în ajun prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie și a continuat a doua zi prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către un ales sobor de preoţi şi diaconi, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Te-Deum-ul de mulţumire, precum şi slujba parastasului pentru vrednicii de pomenire Arhiepiscop Antim Nica al Dunării de Jos (între 1975 -1994), Patriarhul Teoctist (între 1986-2007), dar şi pentru toţi ctitorii şi donatorii sfântului locaş, adormiţi întru Domnul.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă frăţească, toţi credincioşii prezenţi primind pachete cu hrană specifică sărbătorii.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook