Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Continuând programul consfătuirilor pentru începutului noului an școlar cu profesorii de religie din Eparhia Dunării de Jos începută ieri la Brăila, astăzi a avut loc întâlnirea cadrelor didactice care predau în şcoli şi licee disciplina Religie din  judeţul Galaţi.

Programul a debutat cu participarea tuturor cadrelor didactice la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din municipiu, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Părinte  Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Dezbaterile propriu-zise au fost găzduite de Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ din incinta Centrului Eparhial şi au fost prezidate de Chiriarhul Dunării de Jos. La eveniment a participat și d-na Diamanta Bulai, inspector școlar general adjunct – Galați.

Lucrările au fost structurate pe trei mari teme, respectiv:

1. Retrospectivă asupra  anului şcolar 2011-2012;

2. Perspectivă asupra anului şcolar 2012-2013;

3. Continuarea proiectelor comune Biserică – Şcoală, la nivel eparhial, isistându-se asupra aprofundării relaţiei Bisericii cu Şcoala prin programele educaţionale desfăşurate la nivel local şi naţional, în special prin programele naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege şcoala!“.

Partea finală a consfătuirii a fost rezervată diferitelor aspecte practice semnalate de profesorii de Religie în activitatea şcolară şi dezbaterilor pe seama acestora.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook