Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pomenirea Sfinţilor Ioachim şi Ana care se face de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 9 septembrie a găsit şi parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galaţi în haine de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.

În săptămâna premergătoare hramului parohia „Sf. Ana“ a derulat mai multe programe culturale şi social-filantropice.

În preziua hramului, la biserica parohială a fost oficiată slujba de sfinţire a apei, Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând foarte mulţi credincioşi din parohie.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost săvârşită de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa mulţimii rugătoare a credincioşilor, a tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a profesorilor şi oamenilor de cultură ataşaţi sufleteşte de tânăra şi dinamica parohie gălăţeană. Atmosfera duhovnicească a sporit mult în evlavie când, după ce a slujit în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a adăugat slujitorilor Sf. Altar de la această parohie, binecuvântând pe credincioşii prezenţi şi rostind un profund cuvânt de învăţătură.

La final a fost săvârşit parastasul pentru ctitori după care, urmând unei tradiţii îndătinate la Dunărea de Jos, Chiriarhul locului a oferit unor elevi aflaţi în evidenţele speciale ale parohiei, ghiozdane şi rechizite şcolare - dar pentru începerea noului an şcolar.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştinească, membrii Consiliului şi Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 1.000 de persoane, atât credincioşi participanţi, cât şi persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidenţele filantropice ale parohiei.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook