Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 13 septembrie a fiecărui an este marcată, din anul 1953, ca Zi a Pompierilor Români. De asemenea, astăzi se împlinesc 164 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii, când pompierii militari din Bucureşti au luptat împotriva otomanilor.

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu“ din Galaţi manifestările prilejuite de această zi au început la orele dimineţii prin „Ziua porţilor deschise“, prilej pentru publicul gălăţean să poată cunoaşte cum se desfăşoară o zi din viaţa unui pompier.

În cadrul acestora au fost organizate o expoziţie tematică cu aspecte din activitatea ISU Galaţi, o expoziţie tehnică de intervenţie şi un exerciţiu demonstrativ.

În cea de a doua parte a zilei, la Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din municipiu a avut loc Simpozionul „13 septembrie, Ziua Pompierilor din România“, la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Manifestările vor continua şi în zilele următoare când pe data  de 14 septembrie va avea loc Vecernia la capela unităţii, iar pe data de 15 septembrie, la pomenirea Sf. Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor români, în Catedrala Arhiepisscopală din Galaţi va fi oficiată Sfânta Liturghie urmată de un Te-Deum de mulţumire, precum şi o slujbă de pomenire a eroilor pompieri.

Ceremonialul se va încheia prin depunerea de coroane şi defilarea gărzii de onoare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook