Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 15 septembrie a.c. a avut loc deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional „Vasile Alexandri“ din Galaţi. Acesta este liceul reprezentativ al municipiul Galaţi şi una din cele mai bune unităţi de învăţământ din ţară, remarcându-se prin disciplină şi performanţe academice.

Celebra şcoală gălăţeană a avut un parteneriat istoric, în perioada interbelică, cu Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, iar din acest an a fost aşezată sub patronajul spiritual al Sfinţilor Trei Ierahi.

Înatpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, a oficiat  slujba de deschidere a noului an şcolar, rostind împreună cu elevii rugăciunea „Tatăl nostru“, după care a păşit prin mijlocul elevilor binecuvântându-i şi oferindu-le iconiţe.

La eveniment au participat cadrele didactice, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, precum şi autorităţi locale şi judeţene.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook