Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La o zi după slăvitul praznic al Naşterii Maicii Domnului, când Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfinţii şi dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana, parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galaţi a îmbrăcat din nou haina de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.

Manifestările pastoral-misionare şi social-filantropice au debutat încă din săptămâna premergătoare sărbătorii Sfinţilor Părinţi iar în ajun, la biserica parohială a fost oficiată slujba de sfinţire a apei, Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând foarte mulţi credincioşi din parohie.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa evlavioasă a tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a bunilor credincioşi din parohie şi nu numai.

Atmosfera duhovnicească a sporit mult în evlavie când Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a adăugat soborului slujitor la Sf. Altar, binecuvântând pe credincioşii prezenţi şi rostind un profund cuvânt de învăţătură.

La final a fost săvârşit parastasul pentru ctitori, după care, urmând unei tradiţii îndătinate la Dunărea de Jos, Chiriarhul locului a oferit unor elevi aflaţi în evidenţele speciale ale parohiei, ghiozdane şi rechizite şcolare - dar pentru începerea noului an şcolar.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştinească, membrii Consiliului şi Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 1.000 de persoane, atât credincioşi participanţi, cât şi persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidenţele filantropice ale parohiei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook