Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Eroii neamului au fost pomeniți astăzi, 13 septembrie 2014, în Munţii Bucegi, în apropierea crucii de pe vârful Caraiman. Pe platoul unde se va construi o biserică în cinstea lor au fost oficiate o slujbă de parastas şi Acatistul Sfintei Cruci. Sfintele slujbele au fost săvârşite de Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Au participat stareţii şi stareţele mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu, precum şi un grup de tineri din Bucureşti şi judeţul Prahova.

„Anul acesta cinstim pe toţi eroii care acum 100 de ani în contextul Primului Război Mondial au pus mai presus de vieţile lor idealul sacru al unităţii poporului român. Cu atât mai mult sporeşte în semnificaţii întâlnirea de astăzi, întrucât suntem chiar în ajunul sărbătorii Sfintei Cruci. Crucea străjuieşte la căpătâiul jertfelor iar această cruce imensă este un mesaj al tuturor românilor de recunoştinţă faţă de Dumnezeu. După 100 de ani arătăm că eroii nu mor niciodată, ci eroii sunt părinţii care apără neamul, iar prin Biserică Dumnezeu binecuvintează poporul şi neamul nostru românesc”, a spus Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, potrivit Radio TRINITAS.

Despre demersul construirii unei biserici în cinstea eroilor sub Crucea de pe Vârful Caraiman, directorul Parcului Natural Bucegi a spus că aceasta va contribui şi la protejarea mediului înconjurător.

„Pentru noi este o garanţie că cei ce vor veni aici, prin învăţăturile pe care le vor primi cu ocazia diferitelor slujbe sau activităţi pe care le veţi desfăşura aici să protejeze şi patrimoniul natural. Când vorbim de patrimoniu natural vorbim tot de creaţia lui Dumnezeu, vorbim de o bogăţie care este a noastră a tuturor şi care trebuie să fie protejată şi noi considerăm că şi prin prezenţa acestui lăcaş de cult asigurăm protecţia patrimoniului natural prin ridicarea gradului de conştiinţă a vizitatorilor, în special a tinerei generaţii”, a precizat Directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu.

Preluare www.basilica.ro

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook